Allt om cannabis

En blogg som diskuterar samhällets påhitt och lögner om cannabis. Jag vill att folk ska veta sanningen och ta en minut och tänka efter kring vad som är sanning och vad som är lögn. Det förs mycket diskussioner kring cannabis i media just nu och jag vill att samhället ska få rätt information och kunskap om cannabis. Jag vill också sprida budskapet om Cannabispartiets kamp för en legalisering ( www.cannabispartiet.se ). Och även uppmana folk att skriva på namninsamlingen för legalisering i hela EU. Länkar till dessa sidor hittar ni under ''länkar''.

En kort guide till odling/ av en vän.

Hur odlar man cannabis? En kort guide, här tar vi upp cannabisodling på ett enklare sätt och tänker inte bli för ingående.

(Vi uppmuntrar inte folk att bryta mot svensk lag! Däremot vill vi tillhandahålla information för den som är intresserad av hur det går till.)

 

Folk använder sig av en massa olika tekniker, allt från mer avancerade till lite enklare, för att få ut så mycket som möjligt av sina plantor. Här tar vi upp några viktiga punkter för den som är nybörjare.

 

Lite att tänka på när man odlar cannabis:

 

1. Utrymme. Se till att du har ett utrymme som är tillräckligt stort för dina plantor. Ju större krukor du ska använda, desto större utrymme behöver du. Det finns dom som odlar i utrymmen om 30x30x60cm i väldigt små krukor, och även dom som odlar i tält på 100x100x200cm eller större med krukor på 10 liter och uppåt. Man brukar säga att 30-40cm i diameter per planta är ett bra utrymme. Allt är möjligt så länge omständigheterna inne i själva odlingsutrymmet är bra, helst optimala. Allt beror även på hur många plantor du väljer att odla. För bästa tillväxt av blommorna så bör man även tänka på luftfuktigheten inne i utrymmet och denna ska helst ligga på 60-70% i veggfasen av plantans liv och på 35-50& i blomfasen. Om du ej har tillgång eller ekonomin för att investera i en luftfuktare så går det bra att ställa in en skål med varmt vatten som du byter ut efter ca: 2 dagar, notera att denna metod inte är optimal i utrymmen som är större än 60x60x160cm. Temperaturen bör inte ligga under 20C och inte över 27C. Det är även viktigt med luftcirkulation och ventilation så plantan får "andas" ordentligt. Se till att du har plats för fläkt/fläktar och luftfuktare/skål med vatten.

 

2. Ljus. Det är viktigt att ljuset du använder är rätt för utrymmet. Om du inte vill lägga ut så mycket pengar på lampor och el så är inte det större utrymmet det bästa alternativet för dig då ett större utrymme kräver mer ljus. Att använda 2st 60w lågenergilampor fungerar bra om du har ett mindre utrymme som det exempel jag tog upp i första stycket, alltså 30x30x60cm. Om du däremot väljer ett utrymme på det större alternativet som i första stycket så bör du åtminstone använda en HPS-lampa på 250w. Väljer du att ha mer än två plantor i detta utrymme så bör du uppgradera till minst 400w för bästa resultat.

Tänk på att ju mer ljus du använder desto mer får du ut av din planta eller dina plantor, även krukans storlek avgör hur stora dom blir och hur mycket du får ut på plantorna.

 

2.2. Plantans liv utgörs av två faser, vegg och blom. Du kan ha en planta i veggfasen i princip hur länge som helst eftersom den aldrig börjar blomma då. När plantan väl är inne i blomfasen så kommer den att ha blommat klart efter 8-15 veckor beroende på vilken strain du väljer att odla och till slut dör den. Blomtiden ligger på 8-10 veckor för indicadominanta strains och 10-15 veckor för sativadominanta strains.

I plantans veggfas, den fasen där plantan endast växer och förgrenar sig utan att blomma så ska det omgivande ljuset vara vitt och blått. Lampor som är bra för detta är MH-lampor och Lågenergilampor med blått ljus. Ljustiden ska då vara 18 timmar ljus och 6 timmar mörker, det går även bra att köra 20/4 eller 24 timmar konstant ljus.

När plantan sedan ska sättas i blom så ska det omgivande ljuset vara rött och gult och ljustiden ska alltid vara 12 timmar mörker och 12 timmar ljus. Lampor som lämpar sig bäst för detta är HPS-lampor men även Lågenergilampor med rött ljus går bra att använda. HPS-lamporna avger ett starkare ljus och mer värme än vad Lågenergilamporna, du kommer även att få ut ca: 30% mer med en HPS-lampa när samma wattantal används.

 

3. Vattning. Att vattna plantorna är väldigt viktigt för att dom ska överleva. När du vattnar dina plantor så kan du vattna tills du ser att det har runnit ut vatten genom dräneringshålen i krukorna, vänta sedan 48 timmar innan nästa vattning. När du fyller på vatten från kranen i din behållare så låt gärna vattnet stå i minst 24 timmar innan vattning så att klorinet för vaporiseras först. Om du väljer att vattna med näring så är det viktigt att du inte använder näringen vid varje vattning då det lätt kan bli för mycket och du råkar då ut för näringsbränna vilket även kan skada rötterna. Vid användande av näring så ska du absolut skippa näringen dom sista 3-4 veckorna och "flusha" plantorna, dvs. du vattnar med bara vatten och väntar sedan mer än 48 timmar innan nästa vattning. Vänta bara inte alldeles för länge, 3-5 dygn beroende på vad du odlar i för medium och hur varmt du har i utrymmet, ju varmare temperatur desto oftare behöver du vattna. Med "flusha" menas alltså att man rensar plantorna från näringsrester vilka påverkar hur slutprodukten smakar, luktar och brinner. Vattna gärna med lite mer vatten än vad du brukar eftersom du torkar ut dom. Du ska dock inte flusha dom hela tiden utan vattna även som vanligt och flusha ungefär en-två gånger i veckan.

 

Taggar: Sverige, bruk, cannabis, droger, drogfri, ganja, hasch, hur man odlar cannabis, lagligt, legalisering, marijuana, medicin, odling;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: